VIRKSOMHEDENS ABEGROTTE

Konflikter og kommunikation i virksomheden
 
En virksomhed har mange små abeflokke, der er sat i samme bur. Kulturen fra flok til flok er forskellig, formet af den uddannelse man har fået eller den etiket, der står på visitkortet. Flokkene taler ikke samme sprog.
 
Flokkene har brug for hinanden for at komme fremad, men respekterer sjældent de andres forskellighed: Dem ovre på lageret er jo snotdumme, IT-folk gør alting så pisse indviklet, ledelsen er smalsporede og uden visioner, ejerne fatter ikke den nye virkelighed og bogholderiet nidkære administratorer med en tal-fetish og bestyrelsen kommer kun for madens skyld. Alle i en afdeling er altid enige om, at uden deres flok, ville virksomheden gå ned.
 
Konsulenter har i årevis talt om at gøre virksomheder til “een stor familie” – alligevel er familien fortsat samspilsramt med rigtigt mange sorte får og fulde onkler. Vi skal arbejde sammen, vi skal nå et mål – men vi er forskellige og vi er i konkurrence med de andre aber om at blive set, hørt og avancere. Hvis både medarbejdere og ledelse forstår at være flere familier i samme kollektiv, kommer væksten og ja-hatten. Vil man sammenflette naturlige flokke, kommer stress og dårligt arbejdsmiljø helt af sig selv.
 
Jeppe Søe fortæller om menneskets naturlige position til andre artsfæller. Bekriver humoristisk det abebur, som alle medarbejdere vil kunne genkende – og den fælleskultur, som vi febrilsk har forsøgt at skabe, uden det store held. Vi bliver aldrig een flok – men hvordan kan flokkene så leve side om side i samme abebur.
 
Foredraget gør konflikter til noget naturligt og gør ofte den efterfølgende konflikthåndtering unødvendig. Det handler om at finde sin rolle, udfylde den – og acceptere de andre aber i grotten, selvom de er fulde onkler eller sorte får.

om jeppe søe

Det bli’r sagt

Book foredrag eller rådgivning

Telefon:
70 22 30 13

Send en mail

det går tiden med…

Jeppe Søe – professionel ordkløver, rådgiver, blogger, klummeskribent og journalist – født 1971.

Foredragsholder med 60-80 årlige foredrag over hele landet. Erfaren og grundig ordtyrer / moderator.

Fast klummeskribent på Ekstra Bladet, Skoleklog, folkeskolen.dk, BT og en række fagblade – samt freelance.

Direktør i Mediehuset Ørenlyd. Rådgiver hos blandt andre EDC, Viby Efterskole, Halvorsminde Efterskole, CBD International & Canna Therapeutic. Kriserådgiver og spindoktor.

Bestyrelsen for Efterskolerne i Danmark, næstformand Halvorsminde efterskole.

Læs mere her

levet liv… Indtil videre

Tidligere studievært på TV Aalborg, TV2/Nord, TV2/DANMARK, TV3, Nordisk Film, TV Danmark og TV2/Midt-Vest.

Siden 1996 selvstændig i kommunikations- og produktionsbranchen. Medstifter af Rådet for bæredygtig erhvervsudvikling og tidligere mediechef, Dansk Handelsblad.

Har blandt andre rådgivet og produceret video/marketing for Hotel D’Angleterre, ECCO sko, BLEND, b.young, BTX Group m.fl.

Bestyrelsen for Rådet for bæredygtig erhvervsudvikling, Esbjerg Gymnasium, Ribe Handelstandsforening, Sportsfan A/S, iFlirt, Ribe Byferie

Læs mere her