Foredrag Mobning

Unge og gamle på hele kloden poster vilde indlæg om deres sygdomme, deres madvaner, farven på deres urin eller bare snak om vejret. Vi sender billeder ind af vores mest private oplevelser og glemmer at modtageren måske også er chefen, mor og far. De sociale medier er blevet vores mødested, vores talerstol og vores samvær.

At mødes handler altid om at score hinanden. Sådan er det fra naturens side: Se mig, gør mig gravid og skrid. Sådan er det i abeflokken, sådan er vi også nu – takket være sociale medier. Vi opfører os præcist som i et abebur, når vi logger på FaceBook, Twitter og youtube. Et åbent abebur med utallige globale kiggere ind i din verden.

Hvorfor sætter vi os selv til skue? Hvorfor blærer vi os? Hvad rager det andre at vi skal ha suppe til aften – og hvorfor “synes vi godt om” en masse grupper med “R.I.P. Withney Houston” eller “GODT vi fandt Holger i skoven”. Er det hele så slemt som de gamle siger om de unge, eller har vi i virkeligheden fået en mulighed vi bare endnu ikke har fundet ud af at bruge til noget fornuftigt?

Chefredaktør og medierådgiver Jeppe Søe giver indspark, opsang og provokerende klap på skulderen – og fortæller hvorfor vores brug af sociale medier vinder over virkeligheden.