Jeppe Søe, portræt af Claus Peuckert

Jeppe Søe, foredragsholder og journalist

PÅ FOLKEMØDET 2018 VIL JEPPE SØE SLÅ SIN EGEN REKORD OG HOLDE FOREDRAG I 36 TIMER PÅ EKSTRA BLADETS STAND.

FOREDRAGET STREAMES HER – SAMT PÅ BÅDE EKSTRA BLADET OG FACEBOOK.

I 2018 UDVIDES KONCEPTET MED MASSER AF GÆSTER UNDERVEJS – BÅDE EN MASSE POLITIKERE, SPÆNDENDE MENINGSDANNERE OG OVERRASKELSER UNDERVEJS.

EMNER OG KOMMENTARER KAN LØBENDE SENDES VIA TWITTER TIL #JSTALK

Rekordforsøget skal slå en tidligere rekord:

Den 29. august 2014 talte Jeppe Søe i 24 timer uden pause og uden manuskript!

Jeppe Søe har holdt foredrag siden 1996. Søe taler altid uden manuskript. Han har en fast holdning til medier, mennesker og samfund – og ud fra det fundament gør han hvert et ord aktuelt, så foredraget altid passer til dagens nyheder – eller til tilhørerne. Nu talte han i et døgn – som blev streamet live til ekstrabladets hjemmeside, facebook og her på jeppe.dk

Foredraget var både med udgangspunkt i de emner og foredrag, som han allerede holder – ligesom man enten på nede havnen eller via nettet og sms kunne komme med stikord, man gerne ville have ham til at tale om. “At finde ord og kræfter til at tale uafbrudt i 1 døgn, er en kæmpe sag. Der er jo publikum på, så det hele skal give mening i alle minutterne og være ord, jeg kan tåle at høre igen og igen”, siger Jeppe Søe om udfordringen.

HER ER ALLE 24 TIMERS FOREDRAG:

1. TIME af 24

2. TIME af 24

3. TIME af 24

4. TIME af 24

5. TIME af 24

6. TIME af 24

7. TIME af 24

8. TIME af 24

9. TIME af 24

10. TIME af 24

11. TIME af 24

12. TIME af 24

13. TIME af 24

14. TIME af 24

15. TIME af 24

16. TIME af 24

17. TIME af 24

18. TIME af 24

19. TIME af 24

20. TIME af 24

21. TIME af 24

22. TIME af 24

23. TIME af 24

24. TIME af 24

Jeppe Søe taler altid uden manuskript. Ellers er ordet ikke levende, siger han:“Hvis man styrter landet rundt med et bundt papirer og læser op, kan man jo ligesågodt lægge det online og lade folk læse det selv. Et foredrag skal være levende – og det bliver først levende, når man frigør sig fra manuskriptet eller lysbilleder i powerpoint. Det levende ord SKAL være levende – og derfor smed jeg alle papirer fra mig efter et par år, og byder nu altid på nye ord”, siger han.

Jeppe Søe har en del forskellige foredrag – og har altid haft ord som del af sit liv. I dag er han blandt andet kommentator og debatskaber – som han selv kalder professionel ordkløver: “Ord er det vigtigste i mit liv. Det kræver mod at sætte ord i verden – men jeg forsøger at finde ord til det meste. I dag er der som kommentator et krav om, at du skal mene noget og kunne sætte ord på samtidig med at tingene sker. Men du skal også vide, at det du siger bliver del af Google, så du skal stå til ansvar for dine ord. Jeg har trænet mig selv i at tænke hurtigt, og kunne udtale mig om det meste. Også gerne på en måde, så jeg kan holde ud at møde sætningerne igen senere. Det er vigtigt for landet at vi alle tør sige noget”, slår Jeppe Søe fast.

Jeppe Søe er højskoledreng – og derfra har han sin fortællelyst. Han har Grundtvig tatoveret på sin ryg, og har folkeligheden inde under huden. Hans foredrag er tankevækkende, oplivende, kamplystne, provokerende – og formen er som en stand-upper det ene øjeblik, og en alvorlig opsang det næste.