PORTRÆT: Jeppe Søe giver ordet agt som det har magt.

Jeppe SøeLevet liv, Portræt, Søeforklaringer1 Comment

Jeppe Søe er journalist, foredragsholder, kommunikationsrådgiver og tidligere studievært. Han har en fortid som nyhedsvært på TV3 og har tidligere været ansat på TV Aalborg, TV2, Nordisk Film og TV Danmark.

I dag er Jeppe Søe professionel ordkløver. Herudover er han en flittig klummeskribent, anerkendt foredragsholder og kommunikationsrådgiver.

Jeppe Søe er født 1971 på Krogerup Højskole og opvokset på Uldum Højskole ved Vejle, indtil familien Søe i 1985 startede Lønne Højskole ved Ringkøbing Fjord. Fodfæstet er således fundet i højskoleverdenen og den slags sætter spor:

“Højskolen har altid spillet en stor rolle i mit liv ­ og gør det stadig”, siger Jeppe Søe. “Min far var forstander en stor del af mit liv, jeg selv var en stor del af Lønne Højskole og har også været ude som elev på Ungdomshøjskolen ved Ribe. Jeg er absolut højskolebarn og sætter stor pris på den verden. Mit professionelle liv har altid båret præg af min kærlighed til højskolen og det den verden rummer. Om end kommunikationssamfundet kan være flygtigt og overfladisk er der meget at hente hvis man dykker ned i det. Min baggrund, og det den repræsenterer, er hele mit fundament også i den henseende”.

 

Det var i Vestjylland, på Lønne Højskole, at Jeppe Søe begyndte at drømme om en dag at kunne være med til at sætte ord på verden og være en aktiv del af samfundsdebatten. Som søn af Poul Erik Søe, tidligere journalist, var tanken om en fremtid i medieverdenen ikke fjern og når man tilføjer en passioneret interesse for teknologiske muligheder er det måske nærmest givet at Jeppe Søe ti år senere bød velkommen til sin første nyhedsudsendelse:

“Jeg vidste tidligt at jeg ville den vej. Far vagte en interesse i mig og udfordrede mig konstant med sin viden og magt over ordene. At jeg blev tv-journalist hænger sammen med min store interesse for teknologiens mange muligheder. Tv er i mine øjne den perfekte formidler. Fusionen af lyd, billede og tekst. Højskolemennesket i mig stræber så efter at vi skal vide at bruge og forstå det med omtanke ­ og det bliver jeg heldigvis aldrig træt af at tale om”, siger Jeppe Søe.

Læs også:  BILTOUR18: Del 4. ALENE PÅ MANDETUR - JERNALDER, HOTDOGS OG CAMPING

Jeppe Søe startede sin karriere i medieverdenen som elev på TV Aalborg, siden gik turen til TV Nord hvor han både stod for nyheder og lavede magasinprogrammer – senere blev han vært på TV2 i programmet “Set&Sket” der dengang var et stort program i bedste sendetid, som tog regionernes lokale historier alvorligt. Han blev headhuntet af TV3 og satte sig i stolen som ankermand og tilrettelægger af Danmarks nyeste bud på en anderledes nyhedsformidling med seeren som omdrejnings og udgangspunkt – TV3’s nyheder – og i Viasat stod han også for andre programtyper samtidig med nyhedsopgaven.

På samme tid var Jeppe Søe vært og ophavsmand til adskillige udsendelser og projekter. Heriblandt produktion og udgivelse af børnespil til computeren, hjemmesider på det dengang nye Internet og en række udsendelser til TV3’s platform.

Siden valgte han i 2000 at træde ud af den etablerede form og hellige sig indhold. Jeppe Søe etablerede sig som selvstændig og som direktør i medievirksomheden WideVision blev der fokuseret på ny teknologi, ny formidling og nye ideer. Projektmageren, idemanden og kommunikationsanalytikeren fik plads til udfoldelse:

“Det var et spændende skifte. Først et opgør med et hektisk mediebillede der ikke giver plads til eftertanke og siden arbejdet for at skabe en pendant der værdigt kunne være et alternativ inden for samme rammer. Mit ønske er at skabe og formidle tidssvarende, men med plads til parenteser og tankestreger”, siger Jeppe Søe. Jeg elsker medieverdenen, men jeg mener virkelig at vi skal ruste både afsender og modtager bedre til at begå sig i strømmen af formidling.

Jeppe Søes evne til at formidle og forstå medieverden har gjort ham til en meget efterspurgt rådgiver og foredragsholder. Hans baggrund som selvstændig erhvervsdrivende, bestyrelsesmedlem, højskolemenneske, projektleder og journalist betyder at han formår at formidle sine budskaber i mange sammenhænge.

Læs også:  BILTOUR18: 3. KRYMPET HUD, KRANTUR OG ÅNDSFORLADT FODBOLDGOLF

Således gør både efterskoler, højskoler, etablerede erhvervsvirksomheder, politikere og folkeskoler brug af hans evner.

Uheldige omstændigheder betød i 2008, at Jeppe Søe måtte erklære sin egen virksomhed konkurs. En både personlig og professionel voldsom oplevelse, da den skete samme dag som faderen Poul Erik Søes død. Alligevel formåede Jeppe Søe menneskeligt og fagligt at arbejde sig videre og i dag fungerer han som kreativ direktør i virksomheden Blended Media og holder flere foredrag end nogensinde:

“Når man mister alt og ender i en livskrise, så ser man pludselig alt med nye øjne. Jeg valgte tidligt at tale åbent og ærligt omkring min krise, ikke for at markedsføre mig selv eller være i rampelyset, men for at fortælle andre i samme situation, at der ER lys forude, hvis man kigger efter. Lysten til at beskæftige mig med den her verden er omdrejningspunktet”, siger Jeppe Søe. ¨

“Skabertrangen og fortællelysten ulmer altid og jeg ved at det er her mine kompetencer trives bedst, siger han. Min ambition er, konstant at være med til at præge mediebilledet bare en lille smule. Forstået sådan, at jeg gennem selverfaret viden ønsker at ruste seere, i alle aldre, til at ruske op i den sunde skepsis”, siger han.
“Vi skal huske at ordet har uendelig magt og mine foredrag er en intention om også at tage os en smule i agt for hvad det formår, det er væsentligt for vores samfundsforståelse”.

Jeppe Søes foredrag er fortællinger om en medieskabt virkelighed med udgangspunkt i dagsaktuelle eksempler – altid sprudlende og boblende engagement og altid uden manuskript. “Ord skal komme fra hjertet og alle de nymodens Power Point præsentationer og andet gøgl er kun til folk, der ikke han huske hvor de er kommet til. Jeg bruger det levende ord – og det er mere end nok”, siger Jeppe Søe med et smil..

Således, og meget mere, Jeppe Søe. Bogstaveligt talt.

One Comment on “PORTRÆT: Jeppe Søe giver ordet agt som det har magt.”

 1. Kærer jeppe søe
  Hvad tænker du om denne corona pandamie hvad har lært os. ?
  Nu hvor ALT ikke er som det plejer.
  Job situation usikker for mange og børnenes struktur og rammer ej heller er som det pejer.
  I en lidt crazy Corona tid.
  Har vi respekter POLITIKERNES restriktioner, jeg polever at det er der mange delte meninger om særlig med alle de Facebook opslag ?
  Er vi blevet et stærker samfund nu i dag mere end tidligere ?
  Da jeg længe har oplevet vi har bevæget os mod et
  Hver- for- sig- fund.
  Min oplevelser er også at man er blevet mere egocentrisk og sig selv nærmest.
  Og man kun har en værdi i samfundet hvis man har økonomisk kapital. Mange børn er blevet til projekt børn mig mig my first generstionen, se mig børn
  der får masser af tale tid. Så de bliver ulidelig at være sammen med. Da de mangler dannelse.

  Er det kun mig der har den oplevelse. ??
  Jeg er selv vokset i en tid old School tid hvor børn kun skulle ses og IKKE høres.
  Mange ??
  Et hver for sig tid, hvor vi også skal stå sammen.

  Venlig hilsen
  Hanne Hauge Christensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.