Politikerlede og folkelighed

Jeppe SøeSøeforklaringerLeave a Comment

FOLKELIGT SKAL ALT NU VÆRE…
– OGSÅ UDEN KRØLLE BØLLE

Alle på og omkring Christiansborg bør dagligt vågne og tænke:
Folkelighed er IKKE forbeholdt et par dages årlig hygge på Bornholm – men er hele grundtanken og ideen med, at være folkevalgt eller at være folkets vagthunde.

TÆNK hvis folkeligheden kunne vare ved og ikke i morgen blive afløst af de evindelige magtkampe, strategiske pludder-meldinger, håbløse tolkninger, intetsigende personangreb og andet som vi – folket – faktisk er rimelig trætte af, at vi åbenbart har valgt.

Skal vi af med politikerlede og manglende politisk interesse i befolkningen, tror jeg på, at politikerne og i særdeleshed de politiske journalister, skal lære, at der ikke kræves et telt og krøllebølle is i umiddelbar nærhed af talerstolen – men at folkelige ord og drøftelser også kan ske fra vores fornemste talerstol på Christiansborg – og de mest sete talerstole, i de danske medier.

Det kræver at politikerne tør vise enighed og uenighed, uden frygt for at pressen dagen efter råber “splittelse” om ens parti – og at journalisterne med mellemrum ser bort fra bundlinien og jagten om flest mulige seere – men istedet går efter størst mulig troværdighed. Også når det er kedeligt tv.

Først da kan folkeligheden vende tilbage.
Indtil da er folkeligheden kun tilstede i samvær med røgede sild. Og så kan det næsten være lige meget…

Kom nu. Vi kan godt.
Hvis vi hjælper hinanden…

Folket er klar, tror jeg.

Er i?

Læs også:  Statistik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.