MÅ JEG IKKE BARE VÆRE MAND?

Jeppe SøeSøeforklaringerLeave a Comment

(Min leder i [et cetera] magazine, januar 2017)

Ligestilling har jeg intet imod. Faktisk vil jeg sige, at jeg ikke kan se en eneste grund til, at gøre forskel. Bortset fra den ene, at vi er møg forskellige! Og hvordan takler man så det dilemma? At være ens i forskellighed. Når jeg hører feminister kræve at der skal være ens priser ved frisøren og i swingerklubben, bliver jeg træt. Jeg bliver også træt, når man vil blande sig i, om danske par skal deles ligeligt om barsel. Jeg tænker, at det må være noget de selv kan finde ud af derhjemme. Men når jeg siger det højt, kommer der rå kommentarer i mit Facebook-feed fra kvinder, der mener jeg ikke kan se det store billede.

I det store billede skal jeg kunne græde, pusle med baby, lave grøn the og samtale med skolens ansatte om mine børns indbyrdes samspil i sandkassen. Jeg skal helst på samme tid kunne skifte pærer, vinterdæk, ble og samle ikea-skabet, selvom det stadig er konen der ved, hvor det skal stå. På børneværelset skal jeg lege med sønnikes dukker, på toilettet skal jeg slå brædtet ned, i garagen skal jeg kunne starte en motor og i sengen skal jeg tage hårdt fat og være “en rigtig mand”. Imens skal kvinden give slip, give plads og kunne glemme alt det derhjemme, mens hun er i færd med karrieren. Hun må bare ikke sige det højt, for så er hun en dårlig mor.

Der er ikke noget at sige til, at vi er forvirrede!

Måske er sandheden, at vi alle bare skulle turde være os selv. Det er vel netop det, vi forelsker os i ved hinanden. I dette nummer har vi mødt Linse Kessler, der mødte vores journalist med ordene: “Jeg har simpelthen bare så meget tyndskid i dag”. Hun ved godt, at det er dumt sagt og noget, som man ikke normalt siger til andre, men hun kan ikke lade være, når nu det er sådan røven har det den dag. Sebastian Dorset skriver gode råd om, hvordan vi overlever januar måneds rituelle og kortvartige medlemsskab af fitnesscenteret og der er gode opskrifter fra Anne-Mette Falch på sund mad, efter decembers madorgier. Koks Køkken fortæller hvordan du kan lave hurtig hverdagsmad bedre og Bibis bolig sætter skik på de indre rammer. Vi sætter fokus på manden som forbruger og den nøgne sandhed kommer frem for kvinden, når vi sætter fire komikere stævne. Forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen sætter alt på spil for at undgå uretfærdighed – og Naser Khader sætter livet på spil, for at ytre sig om alt det, han mener er rigtigt. Suzanne Bjerrehuus er bekymret for søvnløshed og Anders Bircow mener vi skal lære at leve i nuet. Hvornår faen skulle vi ellers leve, siger han retorisk.

Læs også:  METODERNE GIVER SAMME RESULTAT

Kernen er jo, at vi allesammen er os selv. Vi er i samme land, fordi vi har fundet sammen om at ville hinanden. Samfund betyder jo netop, at finde sammen. Vi skal derfor skabe en ramme, hvor vi alle kan få lov at være os selv. Og det må også ligestilling handle om. At give os den frie ramme, så vi kan leve som vi er. Det betyder så, at nogle kvinder jagter karriere mens andre er fuldtids-ammere. Nogle mænd ved alt om mælkeerstatning, mens andre kan skille en motor ad. Og nogle kan det hele på samme tid.

Alt det skal vi kunne rumme at andre gør – uden at skabe os over deres opførsel eller råbe op om at ville forandre dem. Vi har jo også fundet sammen med dem, der ikke er som os.

Læs magasinet gratis her:
http://joom.ag/tmLW

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.