HC Andersen må græmme sig

Jeppe SøeSøeforklaringerLeave a Comment


Hvis en enkelt har misset det, så fejrer vi H.C. Andersen i år. Ja, det kan stadig komme bag på mange, da de arrangementer der laves ikke er særlig eventyrlige.
HCA skrev eventyret om ællingen, der blev en svane.
Men det ville han fortælle, at vi alle kan blive til noget – endda bliver de fleste til noget helt af sig selv, bare ved at lade tiden gå.
Sådan et samfund lever vi IKKE i. Her vil vi gerne være noget, og så søger vi penge og venter til vi får dem før vi skaber.
Selv fejringen af HCA blev et sådant skue.

De mange mange mange millioner der blev puttet i HCA-showet i parken kunne være spredt udover det ganske land, og så havde mange ællinger forvandlet sig til svaner. Jeg har ikke på noget tidspunkt kunne se fidusen med at gøre hollywood stjerner og falerede James Bond’ere til ambassadører – tænk om pengene var givet til forfatterspirer og kunstnere – sikke et land vi så ville kunne trylle frem.

Men vi lever i snedronningen verden, hvor mørket har spredt sig og rester af et spejl sidder fast i øjnene. Brian Mikkelsen har fjernet bibliotekstøtten til forfattere og alt bliver gjort op i regnskabets nederste linie.

Lad os se eventyret – fyr bestyrelsen og konsulenterne bag HCA og start igen.
Det er ikke for sent at forvandle ællingen!
/Søe

Læs også:  Nægter at lade sit barn tage nationale test: 'Det bør jeg være i min ret til'

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.