Fra tårnfalk til tårnfløj

Jeppe SøeSøeforklaringer1 Comment


Tårnfalken koster 400 millioner, men den kan ikke flyve. Tårnfløjen koster 50 millioner at fylde op, og den er med sikkerhed på stjernekurs!

På den højskole, hvor jeg voksede op, havde vi noget der hed Tårnfløjen! Her boede højskole-elever, der alle så det værdifulde i, at se verden an før de kastede sig blinde ud i den. Prøve verden af i sikre rammer, inden de startede uddannelse.

Tårnfløjen var, som alle andre fløje på skolen, fyldt til bristepunktet.

Siden har skiftende akademikere på de politiske poster hærget højskolen. Stræberiske tanker har præget samfundet – vi skal direkte gennem ungdommens uddannelse og stå med karakterer i hånden og huen på hovedet allerede har vi kan gå. Senest skabte en undervisningsminister ved navn Ulla panik med hendes samfundsskadelige politik. Og hun havde endda prøvet et par uddannelser inden hun bestemte sig.

Højskole og efterskole er livet!
Her prøver du af, retter til og gør dig klar.
Derefter vælger du retning mere målrettet.

Den politik der er ført gør, at eleverne vælger højskolen fra. Det er tydeligt, at politikerne vil halvvere højskolernes antal – for at redde alle er der brug for 50 millioner. Men der “er der ikke råd til”.

Derfor er det direkte skadeligt for mit helbred at høre, at forsvaret har fået bevilget 400 millioner til et fly, der ikke kan flyve. Om så den lille tårnfalk havde fløjet, mener jeg stadig det er vigtigere at bevare højskolen, end at sende et pilotløst fly på vingerne for at kunne filme en svinefarm fra luften.

Læs også:  ORKAN, UBÅD, TERROR OG KØ PÅ E20

Tag jer dog sammen!!! Værdier koster – samfundglæde koster – aktive medborgere koster. Men pengene er givet godt ud.

Det er mere end man kan sige om krigsmaskinen! Tårnfalken bliver ved jorden, det skulle politikerne også!

One Comment on “Fra tårnfalk til tårnfløj”

  1. Fuldstændig enig. Læg dog et samlet perspektiv ind over de politiske udmeldinger og handlinger. Prøv lige – kære politikere – at forklare sammenhænge og forskelle i de dispositioner, I foretager jer!

    Har det ingen betydning, om vi er livsduelige – om vi kan tage vare på eget og andres liv, og om vi kan forstå og aktivt tage del i det samfund, vi er en del af. Er målet virkeligt en flok livsfordummede skatteydere, der ikke kan finde ud af at leve deres liv?

    Lad dog vores unge mennesker bruge lidt tid på at lære at leve – hvad enten det er på en efterskole, en højskole, ved at rejse eller på en helt anden måde. Det vigtigste er at de bliver livsduelige.

    Så…kære Undervisningsminister )og alle andre for den sags skyld)….løsn dit slips og lad det skinne igennem, at du inderst inde er en ægte 68’er. Lad der være plads til at gøre oprør mod gældende normer…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.