FØJ EN UBEHAGELIG VALGKAMP!

Jeppe SøeSøeforklaringerLeave a Comment

Klokken er 20. Nu har Danmark talt. Nu skal der tælles.
En forfærdelig valgkamp er til ende – og jeg håber enhver politiker og ethvert parti vil bruge bare få minutter på at se tilbage på alt der er sagt, og lægge en anden taktik næste gang: Prøv med seriøsitet.
Jeg tror faktisk danskerne er klar til at skrue niveauet en anelse op. Længere ned kan vi ikke grave, uden at ende i helvede. Om politikerne er klar til højere niveau vil vise sig – men stemmerne i dag tror jeg er givet udfra den viden vi alle har opsnappet – og ikke den manglende viden politikerne har stået for at formidle.

Medierne spiller også en væsentlig rolle. Der er ikke plads til dyb debat, fordi man mener det koster seere. Hver gang vi skulle et enkelt spadestik dybere end overfladen, startede sætningerne med “undskyld det bliver lidt teknisk nu”. I behøver ikke at undskylde at politik også nogle gange er svært tilgængeligt. Vi er helt klare på, at det er svært.

Og så respekten og neutraliteten. Medierne har flere gange i dag sagt, at det blev nej fordi en kampagne var forkert og at danskerne ikke forstod det. Det er arrogant udover det sædvanlige! Ville i sige det samme om et ja? Jeres ord er ikke gennemtænkte. Det føles nærmest som da Jyllands Posten trykte et billede af autonome hærværksmænd med overskriften “nejsigernes sande ansigt”.

Politikere, presse, organisationer – ja HELE det etablerede establishment anbefalede et ja. Hvordan vægten hænger når alt er talt ved jeg ikke endnu – men halvdelen ser ud til at være uenige i det, som alle åbenlyst mente, at vi skulle mene. I skal ikke forklejne folkets holdninger til at være dårlig kampagne, Løkkes fejl eller tvivlere der ikke fattede en skid. Nej er præcist ligeså gennemtænkt som et ja – det er en holdning. Tag at respekter det!

Læs også:  FAR VAKT TIL LIVE I INDBAKKEN

Gudskelov er det ovre. Men vi skal da så sandelig lære noget af den her skrækkelige valgkamp. Det er ikke reklamebureauer, spindoktorer og kommunikationsfolk der skal lære – det er os alle.
Solen står med bonden op!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.