Det globale vidensamfund

Jeppe SøeSøeforklaringerLeave a Comment


Forskerne er ikke i tvivl. De fleste virksomheder bliver globale, herhjemme i Danmark vil sidde en række administratorer og udviklere – og de vil over internettet styre nogle arbejdere i Polen, Rusland, Thailand og Japan, der udfører det grove arbejde.

Politikerne opfordrer til uddannelse og forskning, vi skal nu tilpasses den nye verden, hvor der kun er brug for de bedste. Eller på foghsk: “Hvis de andre er billigere, skal vi være bedre!”

Må jeg stille minde om de mange, for hvem det IKKE er uddannelse der er vejen frem. De såkaldt “svage” der har masser af ressoucer, men bare ikke vil være i de ledende stillinger lige med det samme. Folk, der er lidt bagud i forhold til andre – folk, der på grund af fysiske eller psykiske handicap ikke kan finde rytmen i et lederjob – og endelig de mange, der er tabt i forhold til lyntoget, der triller ud af den hurtige vej.

Skal de fremover ordne skrald og rense toiletter, mens vi andre leder lavtlønnede polakker? Mon ikke vi skal til at holde på noget af det vi har – istedet for at opfordre til noget, som vi ikke alle kan leve op til.

Læs også:  Gå glip af Neka Lai

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.