ÅRET DER GIK var FORFÆRDELIGT på TV

Jeppe SøeSøeforklaringerLeave a Comment

Nu har jeg set begge kanalers “året der gik” shows via nettet. Sikken skuffelse. Igen i år. Det bliver mere og mere underholdning og mindre reelt gensyn.

Jeg spolede henover musik, klapsalver, værternes interne vittigheder, gæster fra kanalens egne programmer, der lige skulle markedsføres – og tilbage var en tynd omgang på max 20 minutter med en astronaut, kort om flygtninge og terror samt valgkampen, hvor Løkke havde tabt sig.

Jeg har faktisk altid elsket de årsudsendelser. For mig er nytåret netop at se tilbage og dermed blive bedre til at gå frem. Jeg optog dem i gamle dage på video – og det var en times udsendelse med en masse store begivenheder, lidt som at læse “Hvem, Hvad, Hvor”, der vist også er dødt. De timer var lavet af nyhedernes redaktioner og blev ofte udgivet på video og solgt bagefter. Der var korrespondenter igennem der fortalte. Det var nærmest lærerigt.

Hvor er det dog pisse ærgerligt at alt efterhånden bliver til stort opsatte shows i operaen eller andre steder med gallakjoler og opstillet pjatværk – lys, lyd og fyrværkeri for alle pengene, med en stor og dyr scene og flere selvpromoverende værter og eget orkester, som om det var X-Factor.

For min skyld må i meget gerne feste og underholde – men kunne vi så ikke næste år dele det mere op?
I har allerede “året der gik i KONGEHUSET”, “året der gik i VEJRET”, “året der gik i SPORTEN”.

Kunne vi få en med “året der gik i VIRKELIGHEDEN” med de største nyheder?

Sådan en udsendelse, hvor vi måned for måned så tilbage på de store alvorlige sager, vi trænger til at huske? Hvor vi ikke skal grine hver sjette sekund?

Læs også:  BILEN ER ET USTOPPELIGT TERRORVÅBEN

På den måde undgår i også at den store bagedyst og MØ bliver blandet med mord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.